Emilian cooking class

At Corte Roeli guests can participate in the Emilian cooking class, under the expert guidance of Agrichef Roberto.

Il corso di cucina, riservato ai clienti che pernottano in agriturismo, della durata di 4 ore circa permette ai partecipanti di preparare con il nostro “agrichef” Roberto nonché “sfoglino” due tipi di pasta (tagliatelle e /o tortellini e/o tortelloni) tirata al mattarello, un secondo di carne (cotoletta alla petroniana) ed un dolce (zuppa inglese) piatti tipici della nostra cucina bolognese.

At the end of the course lunch or dinner is offered in a 16th century farmhouse. The dinner consists of a typical appetizer, the pasta dishes, a second course and a dessert prepared during the course.

The dishes prepared, are served in combination with two wines and a grape juice of farm production:

  • Daidarasparkling white wine – grape variety: Montuni, Trebbiano, Albana and Moscato
  • Don Leandrosparkling red wine – Lambrusco
  • and a “Red Raboso” grape juice.
Corte Roeli - restaurant